In memoriam

Ons clubmaatje, Laura Hak

4 maart 1981        10 augustus 2021

Op 10 augustus kregen we het trieste bericht dat ons lieve clublid Laura, de vrouw van medeclublid Eric Klepper, helaas veel te vroeg is overleden.

Het was in oktober 2010 dat Laura zich aansloot bij onze triatlonvereniging, DTC. Na een niet onverdienstelijke sportcarrière als schaatster en fietster, wilde zij weleens proeven aan de run-bike-run. Het lopen ging haar ook best aardig af, dus de combinatie van lopen en fietsen wilde zij wel proberen. Ze deed mee aan een clubwedstrijdje in het Geestmerambacht en werd direct enthousiast. Het zwemonderdeel had zij toen nog niet zo goed onder de knie, maar ze leerde snel en al rap stond Laura aan de start van de Stad van de Zontriatlon. Het plezier in de triatlonsport was aangewakkerd, want na deze 1/8e triatlon volgden er nog vele andere wedstrijden.

Laura trainde graag en deed individueel diverse wedstrijden mee. Zij maakte ook deel uit van het DTC-damesteam in de Nederlandse Divisiewedstrijden. Daarmee behaalde zij prachtige prestaties. Dat kwam niet alleen door haar sportieve bijdrage, maar ook door de overdracht van haar kennis op het gebied van trainen en voeding. Als afgestudeerd bewegingswetenschapper, gaf zij diverse clinics en trainingen voor de leden van DTC. Menigeen hing aan haar lippen als zij duidelijke uitleg gaf over o.a. de verschillende energiesystemen in ons lijf en het aanvullen van koolhydraten voor, na en tijdens inspanning. Ook voor de jeugd heeft ze zich ingezet als vrijwilliger.

Eén van de hoogtepunten in de triatlonsport was haar deelname aan de hele triatlon van Almere. Met een gedegen voorbereiding stond zij aan de start van destijds Nederlands grootste wedstrijd. En hoewel het een groot deel van de dag regende, wist zij, met ondersteuning van haar man en supercoach, Eric, na ruim 11 uur de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen te volbrengen. Een grote groep DTC-leden zag haar die dag stralend en tevreden over de finish komen.

Maar niet alleen in grote wedstrijden was Laura present. Ook bij de regionale wedstrijden of bij de club-estafette rondom Heerhugowaard was zij met Eric aanwezig. Vooral in de laatste jaren, waarin het leven voor Laura niet meer zo eenvoudig was, was voor haar deze kneuterige clubactiviteit één van lol hebben, samen sporten, genieten en tóch je best kunnen doen. Afwisselend rijdend op de stadsfiets en hardlopend, in wind en regen, zette zij met Eric een recordtijd neer op het rondje Heerhugowaard. De beloning; een flinke punt appeltaart met een bakkie thee en de gezelligheid met clubgenoten na afloop waren goud waard!

Laura, we gaan je als clubgenoot, als atlete, als trainster en als mens ontzettend missen bij de trainingen en activiteiten!! We wensen Eric en zijn familie veel sterkte toe met het verlies van deze topmeid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.