In Memoriam Peter Konijn

21 augustus 1953 – 1 december 2021

Een sportman in hart en nieren! Al meer dan 25 jaar was Peter een trouw en betrokken lid van onze triatlonvereniging en daarmee ook één van de leden van het “eerste uur”. Helaas heeft Peter ons op 1 december moeten verlaten. We zullen hem herinneren als een echte sportgenieter en zeer sociaal clubgenoot. Hij kwam trouw bij de zwemtrainingen en bleef oefenen aan zijn techniek. Hij gaf niet op om de borstcrawl goed onder de knie te krijgen. Lopen deed hij ook graag, net als fietsen. Bij de jaarvergadering was hij een betrokken lid en gaf vaak goede input aan het bestuur. Peter heeft zich o.a. ingezet voor het uitwerken van de leden enquête in 2008. We zijn hem daar zeer dankbaar voor.

Tijdens de clubwedstrijdjes ging Peter vaak “tot het gaatje”. Vlak voor de finish wist hij er altijd nog een sprintje uit te trekken. Hijgend en puffend moest hij dan even bijkomen, om daarna zeer tevreden huiswaarts te keren. Door zijn ziekte moest Peter enige tijd verstek laten gaan, maar vorig jaar was hij het hele seizoen weer present. Hij fietste regelmatig met de fietsgroep van de “pensionados” mee. In een lekker tempo reed hij graag “met de mannen” door de polder en deed dan onderweg een bakkie. Bij de schaatstraining was Peter ook altijd present. Met zijn kenmerkende techniek, was hij goed herkenbaar. Daarnaast was hij ook heel leergierig. Hij genoot er met volle teugen van. Tijdens de laatste schaatstraining nam hij heerlijke vruchtensap uit de Beemster mee, als dank voor een mooie schaatswinter.

Peter, we zullen je missen en wensen Anja en de familie heel veel sterkte bij dit verlies.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *