Corona-nieuws 5: jeugd mag weer sporten, ook bij DTC!

Het kabinet heeft eind april besloten om de meeste huidige maatregelen te verlengen tot en met 19 mei 2020. Dit betekent voor onze verenigingen dat helaas de normale trainingen nog niet door kunnen gaan. Natuurlijk kijken we als bestuur er naar uit om jullie weer te ontmoeten, maar we moeten nog even geduld hebben. Voor de jeugd zijn er echter wél mogelijkheden gekomen om buiten te gaan sporten. En deze kans willen wij, als buitensportliefhebbers, natuurlijk benutten!

Ben jij jeugdlid bij DTC, heb je een vriendje of vriendinnetje, of ben je kind van een DTC-lid? En heb jij zin om samen te fietsen en hardlopen? Dan is het volgende misschien iets voor jou!

Wanneer? vanaf 6 mei op de woensdagavond

Wat? een loop-/ fietstraining met verschillende loop- en fietsoefeningen om aan de techniek en conditie te werken (in spelvormen)

Locatie? op het fietsrondje van DTC; het bedrijventerrein de Vaandel in Heerhugowaard

Hoe laat? voor jeugd tot en met 12 jaar van 18.00 -18.45 uur

Wat heb je nodig? sportkleding, een deugdelijke fiets, een helm (verplicht) en hardloopschoenen

Hoe aanmelden? dat kan door een mailtje te sturen naar voorzitter@dtc-triatlon.nl (Marion Visser) en geef je naam en leeftijd door. Doe dit uiterlijk 2 dagen vóór aanvang van de training, zodat we weten op hoeveel jeugd we kunnen rekenen. Je krijgt een mailtje met daarin een bevestiging en de afspraken (RIVM) die er gelden.

Max. aantal deelnemers is 15 personen per groep (min. 5).

Tevens zoeken we nog een extra begeleider om te helpen bij de trainingen. Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar hetzelfde mailadres.

Goed om te weten De jeugd tot en 12 jaar mag onder begeleiding buiten sporten en bewegen. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen georganiseerd en onder begeleiding buiten sporten en bewegen. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Steeds geldt: geen ouders ‘langs de lijn’ en thuis douchen. En bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt voor iedereen: blijf thuis. We hopen op een enthousiaste opkomst van de jeugd.

Daarnaast willen jullie wijzen op een nieuwe rubriek op onze website. Onder de knop Tribune vinden jullie leuke artikelen en interviews zoals : “hoe vergaat het onze leden in Corona-tijd?”. Leuk om te lezen!

Tot slot wensen we iedereen nog steeds veel sterkte in deze tijd, hou je aan de richtlijnen, blijf gezond en hopelijk tot gauw!

Het bestuur van DTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *