Verslag RBRBR Schoorl dec ’19 en uitslagen LEEF! circuit.

Verslag Run Bike Run Bike Run van zondag 8 december 2019

Deze wedstrijd was alweer de laatste van het LEEF! Wedstrijdcircuit DTC 2019. Om half tien was het verzamelen op het strand bij Schoorl aan Zee. Ondanks het onstuimige weer waren er toch nog weer 15 doorgewinterde sporters die de strijd aangingen met de elementen. Hiervan waren dat 9 leden van DTC en 6 leden van Zwefilo waarbij Silvia de Reus een dubbele pet op heeft.

Even voor tien uur werd er gestart met de eerste keer lopen. Lekker voor de wind ging dat snel richting het keerpunt en terug naar de wisselzone. Vandaar moest er op de ATB 2 km lang flink gebeuld  worden tegen de harde zuidwestenwind richting het keerpunt. Terug was het natuurlijk weer lekker voor de wind en vlogen de rijders over het mooie Noordzeestrand. Het deelnemersveld viel behoorlijk uit elkaar met aan kop Hans Bader, Michael Krijnen en Jasper van Langen.

Na 2 x fietsen en 3 x lopen was het Hans Bader die de langste adem had en als eerste over de finish kwam. Kort daarachter Michael Krijnen als tweede en Jasper van Langen als debutant heel knap op een derde plek. Bij de dames was Laura Hak overduidelijk de sterkste en eindigde op een mooie vierde plek in het eindklassement. De volledige uitslag staat hieronder op de website van DTC.

Door een technische storing zijn er helaas geen juiste eindtijden dus die staan ook niet in de uitslag vermeld. De deelnemers zullen zelf hun eindtijd wel hebben en kunnen die als ze dat willen doormailen naar het emailadres: ajbeers52@gmail.com dan komen ze alsnog in de uitslag te staan.

Voor de wedstrijdcommissie was het weer een mooi seizoen. Hoewel er iets minder deelnemers waren dan in 2018 zijn we toch heel tevreden over de opkomst bij de diverse wedstrijden. Wij danken alle leden die weer hebben meegedaan dit jaar. Ook danken wij alle vrijwilligers die zich dit jaar hebben ingezet om alle wedstrijden goed te kunnen laten verlopen.

De eindklassementen worden weer opgemaakt door onze rekenmeester Rob Zweekhorst. Op de nieuwjaarsreceptie van zondag 6 januari 2020 worden de uitslagen bekend gemaakt en traditioneel de prijzen uitgedeeld aan de diverse prijswinnaars. Tevens worden de nieuwe groepsindelingen voor het jaar 2020 bekend gemaakt.

De wedstrijdcommissie wenst alle leden van DTC hele fijne feestdagen en voor 2020 een prachtig gezond en sportief nieuw jaar. Graag tot ziens op 6 januari 2020 in de Waardergolf.

De wedstrijdcommissie.

Verslag tijdrit 30 september. De Afsluitdijk was afgesloten voor fietsers dus moest er uitgeweken worden naar een alternatieve locatie. Daarvoor was door de wedstrijdcommissie gekozen voor het gedeelte van de dijk tussen Medemblik en Den Oever.  Een mooi bijna recht parcours dus ideaal voor tijdrijders.  Helaas waren de weergoden ons niet gezind. Veel regen en een straffe wind waardoor het niet aanlokkelijk was voor een groot deel van onze fietsleden en ook van Zwefilo om mee te doen. Maar ondanks de regen en wind waren er toch nog 11 bikkels die de strijd aangingen met de elementen.

De appelgebak van trainer Tim smaakte heerlijk na afloop van de 27 km tijdrit.

Om exact 10.00 uur werd gestart bij de grote windmolen bij Medemblik. Om de renners niet al te veel te laten blootstellen aan de regen en koude werd er deze keer gekozen voor een massastart. Dus geen lange wachttijden maar gelijk aan de bak. Al gauw viel de groep uit elkaar en gingen de snelle mannen en vrouwen er vandoor. Op de heenweg met de harde wind in de rug ging het snoeihard dus het keerpunt op 13,5 km was snel bereikt door de koplopers. Dat was Hans Bader met op korte afstand Tim Visser en Steven Pranger. De terugweg was bikkelen tegen de wind in maar de regen werd gelukkig minder. Maar Hans gaf de 1e plek niet meer uit handen en ze finishten ook in deze volgorde in evengoed prima tijden van respectievelijk 40,15, 42,18 en 43,10. Snelste dame werd Silvia de Reus-Stoop in 49,35. Een eervolle vermelding voor Gijs Visser die bij de jeugd heel dapper een verkorte route reed in een mooie tijd van 17,44. Top gedaan door deze jeugdige bikkel. Pechvogel van de dag was Eric Spaan

Na afloop was er weer traditioneel appeltaart van de familie Visser met een lekker warm bakkie koffie en thee. We stonden heerlijk luw en droog onder een mooi bushokje bij de dijk. Her Tesselaar verraste Tim Visser met een mooi boeket bloemen voor zijn inzet bij de fietstrainingen van het afgelopen seizoen. Namens alle fietsleden hartelijk dank en tot het volgend seizoen in 2020. Ook namens de wedstrijdcommissie dank aan de familie Visser en de vrijwilligers. De laatste wedstrijd van dit jaar is op zondag 8 december , nl. de RBRBR op de ATB in Schoorl aan Zee.

Met een mooi deelnemersveld van 30 personen werd op woensdag 27 maart de wedstrijd gelopen over 3 x 1000 meter op atletiekbaan de Vork. De omstandigheden waren prima. Onder prima leiding van Arie, Geertje en Cees werd om half acht het startsein gegeven. In de 1e serie was het Ronald Nijssen die met 3,09 de snelste was met kort daarachter Folkert Brolsma in 3,15. De 2e serie werd een prooi voor Hans Bader in 3,14 met weer Folkert als 2e in 3,15. In de 3e serie was het Folkert die met een tijd van 3,10 de macht greep en daarmee ook de totaalwinnaar werd in 9.40. Klasse! Hans Bader werd op 5 seconden 2e in 9.45 en Michael Krijnen werd 3e in 10.05

Bij de dames was de snelste Silvia de Reus-Stoop in 12.21, voor Dagmar Krijnen-van Dijk in 12,58 op de 2 plaats en Carla Aalders in 13,26 op de 3e plaats. Er liep nog een jeugdlid van Hera mee als gastloper. De 11-jarige Tijmen van der Burg en die liet zien over talent te beschikken. In een mooie tijd van 11,20 hield hij kranig stand tussen de lopers van DTC.

Namens de wedstrijdcommissie, Ad Beers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *