DTC Estafette 2019 om Heerhugowaard

Zondag 1 december j.l. hebben we voor de 6e maal de Estafette rond Heerhugowaard gehouden.

Na de afgelopen jaren alle soorten (on)weer te hebben overwonnen, was het nu de gelegenheid voor de ‘mooiweer’ versie; de start nog fris tussen wit uitgeslagen bermen, maar al snel kwam het zonnetje tevoorschijn, en deze bleef het tot de finish volhouden.

Na een korte inleiding met nog enkele aanwijzingen vertrokken de 7 teams om exact 09,30 uur; direct gevolgd door de beklimming van de Krul, de fietsbrug bij Heerhugowaard station.

Hopelijk had iedereen goed geluisterd; er werd bij verteld dat vanwege de fotografen Bert en z’n zwager Ed, men niet moest vergeten te lachen onderweg.

In het begin nog aangemoedigd door Marion, kwam na enkele kilometers de eerste van twee “lastige “ oversteek- plaatsen in het zicht, maar Arie heerste als een vorst over de stoplichten en het verkeer.

Ondanks het feit dat het een prestatieloop is, waarbij , voorop staat, merk je wel als deelnemer dat je door de estafette opzet, een stuk sneller loopt. Het is dus ook een uitstekende training voor een lange wedstrijdloop.

Een drinkpost was ook voorzien, en wel aan de Berkmeerdijk; bemand door Cees en Ad, die de deelnemers van drinken en een stukje banaan voorzagen.

Hier is ook de mogelijkheid om van het toilet gebruik te maken, en wel op de “koegang” vlak naast de koeien; waar vind je zoiets? Hierna mag je nog een kleine 20 km lopen, waarbij wij als team telkens stuivertje verwisselden met team RoLo; hierdoor jut je jezelf wel op.

Nog even om de nieuwe wijk Broekhorn en de jachthaven, en voor je het weet loop je gedrieën hand in hand, zeer voldaan weer over dezelfde Krul en over de finish.

Nog even nababbelen over de mooie loop met een lekker bakkie en een heerlijk stuk taart, welke Laura en Eric zelf hadden gemaakt (waar vind je zulke toppers), werden de eindtijden mee gedeeld en de prijzen uitgereikt.

Er waren snelle tijden gelopen; volgend jaar groene lijntjes op de weg en een paar nieuwe Nike schoenen en we hebben een “Kipchoge” momentje. Dan gaan we onder de twee uur uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *