Laatste nieuws van het LEEF! Wedstrijdcircuit DTC 2019

Nieuwe locatie voor de 27 km tijdrit op zondag 29 september. In verband met de afsluiting van het fietspad op de Afsluitdijk moet er uitgeweken worden naar een ander parcours. De wedstrijdcommissie heeft gekozen voor de IJsselmeerdijk. Die is ook lekker recht en er staat meest altijd wind. Een mooi alternatief voor de Afsluitdijk. We verzamelen om 9.30 uur bij Medemblik op het parkeerterrein aan de Zuiderdijkweg bij de IJsselmeerdijk. Bij de dijk aangekomen sla je rechtsaf naar het parkeerterrein.

Vanaf daar rijden we naar de startlocatie en die is bij de 1e grote windmolen langs de dijk. Om exact 10.00 uur wordt er gestart met de wedstrijd. Vanaf de start rij je langs de dijk over de Zuiderdijkweg richting Den Oever. Na exact 13,5 km is het keerpunt bij de inrit van de Zorgboerderij Dijkgatshoeve en rij je weer terug naar de finish in Medemblik. Ook de leden van Zwefilo kunnen meedoen aan deze wedstrijd. Na afloop is er weer koffie en thee met heerlijke appeltaart van onze trainer, Tim.

We hopen weer op een mooi deelnemersveld en een sportieve strijd om de ereplaatsen. De wedstrijdcommissie

Met een mooi deelnemersveld van 30 personen werd op woensdag 27 maart de wedstrijd gelopen over 3 x 1000 meter op atletiekbaan de Vork. De omstandigheden waren prima. Onder prima leiding van Arie, Geertje en Cees werd om half acht het startsein gegeven. In de 1e serie was het Ronald Nijssen die met 3,09 de snelste was met kort daarachter Folkert Brolsma in 3,15. De 2e serie werd een prooi voor Hans Bader in 3,14 met weer Folkert als 2e in 3,15. In de 3e serie was het Folkert die met een tijd van 3,10 de macht greep en daarmee ook de totaalwinnaar werd in 9.40. Klasse! Hans Bader werd op 5 seconden 2e in 9.45 en Michael Krijnen werd 3e in 10.05

Bij de dames was de snelste Silvia de Reus-Stoop in 12.21, voor Dagmar Krijnen-van Dijk in 12,58 op de 2 plaats en Carla Aalders in 13,26 op de 3e plaats. Er liep nog een jeugdlid van Hera mee als gastloper. De 11-jarige Tijmen van der Burg en die liet zien over talent te beschikken. In een mooie tijd van 11,20 hield hij kranig stand tussen de lopers van DTC.

Namens de wedstrijdcommissie, Ad Beers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *