Uitslag natte tijdrit + appelgebak en ander nieuws van het LEEF! Wedstrijdcircuit DTC 2019

Verslag tijdrit 30 september. De Afsluitdijk was afgesloten voor fietsers dus moest er uitgeweken worden naar een alternatieve locatie. Daarvoor was door de wedstrijdcommissie gekozen voor het gedeelte van de dijk tussen Medemblik en Den Oever.  Een mooi bijna recht parcours dus ideaal voor tijdrijders.  Helaas waren de weergoden ons niet gezind. Veel regen en een straffe wind waardoor het niet aanlokkelijk was voor een groot deel van onze fietsleden en ook van Zwefilo om mee te doen. Maar ondanks de regen en wind waren er toch nog 11 bikkels die de strijd aangingen met de elementen.

De appelgebak van trainer Tim smaakte heerlijk na afloop van de 27 km tijdrit.

Om exact 10.00 uur werd gestart bij de grote windmolen bij Medemblik. Om de renners niet al te veel te laten blootstellen aan de regen en koude werd er deze keer gekozen voor een massastart. Dus geen lange wachttijden maar gelijk aan de bak. Al gauw viel de groep uit elkaar en gingen de snelle mannen en vrouwen er vandoor. Op de heenweg met de harde wind in de rug ging het snoeihard dus het keerpunt op 13,5 km was snel bereikt door de koplopers. Dat was Hans Bader met op korte afstand Tim Visser en Steven Pranger. De terugweg was bikkelen tegen de wind in maar de regen werd gelukkig minder. Maar Hans gaf de 1e plek niet meer uit handen en ze finishten ook in deze volgorde in evengoed prima tijden van respectievelijk 40,15, 42,18 en 43,10. Snelste dame werd Silvia de Reus-Stoop in 49,35. Een eervolle vermelding voor Gijs Visser die bij de jeugd heel dapper een verkorte route reed in een mooie tijd van 17,44. Top gedaan door deze jeugdige bikkel. Pechvogel van de dag was Eric Spaan

Na afloop was er weer traditioneel appeltaart van de familie Visser met een lekker warm bakkie koffie en thee. We stonden heerlijk luw en droog onder een mooi bushokje bij de dijk. Her Tesselaar verraste Tim Visser met een mooi boeket bloemen voor zijn inzet bij de fietstrainingen van het afgelopen seizoen. Namens alle fietsleden hartelijk dank en tot het volgend seizoen in 2020. Ook namens de wedstrijdcommissie dank aan de familie Visser en de vrijwilligers. De laatste wedstrijd van dit jaar is op zondag 8 december , nl. de RBRBR op de ATB in Schoorl aan Zee.

Met een mooi deelnemersveld van 30 personen werd op woensdag 27 maart de wedstrijd gelopen over 3 x 1000 meter op atletiekbaan de Vork. De omstandigheden waren prima. Onder prima leiding van Arie, Geertje en Cees werd om half acht het startsein gegeven. In de 1e serie was het Ronald Nijssen die met 3,09 de snelste was met kort daarachter Folkert Brolsma in 3,15. De 2e serie werd een prooi voor Hans Bader in 3,14 met weer Folkert als 2e in 3,15. In de 3e serie was het Folkert die met een tijd van 3,10 de macht greep en daarmee ook de totaalwinnaar werd in 9.40. Klasse! Hans Bader werd op 5 seconden 2e in 9.45 en Michael Krijnen werd 3e in 10.05

Bij de dames was de snelste Silvia de Reus-Stoop in 12.21, voor Dagmar Krijnen-van Dijk in 12,58 op de 2 plaats en Carla Aalders in 13,26 op de 3e plaats. Er liep nog een jeugdlid van Hera mee als gastloper. De 11-jarige Tijmen van der Burg en die liet zien over talent te beschikken. In een mooie tijd van 11,20 hield hij kranig stand tussen de lopers van DTC.

Namens de wedstrijdcommissie, Ad Beers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *