Inschrijving Jeugdtriathlon geopend!

Na het grote succes van de eerste 3 edities van de jeugd triatlon vorig jaar, wordt deze ook dit jaar georganiseerd door DTC. Maar voor het zover is, kan de jeugd zich trainen tijdens 5 clinics. De triatlon richt zich op scholieren van 8 t/m 16 jaar. Het hele programma bestaat uit 5 clinics en een afsluitende triatlon bij het strand van Luna op vrijdagavond 28 juni om 19.00 uur.

In de 5 clinics, die gegeven worden door echte triatlon trainers krijgen de scholieren de fijne kneepjes van het vak, zwemmen, fietsen èn lopen komen aan bod. De eerste clinic vindt plaats op vrijdagavond 24 mei. De kosten voor de clinics en de afsluitende triatlon zijn slechts €10,- Inschrijven kan via https://www.eventbrite.com/e/registratie-clinic-en-wedstrijd-jeugdtriathlon-2019-dtc-heerhugowaard-58486101504. De clinics worden mede mogelijk gemaakt door Steboma.

De clinics zullen naast de 3 onderdelen van de triatlon zich ook richten op het wisselen, want de triatlon bestaat tenslotte uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Belangrijk is het om bij deelname goed te kunnen zwemmen, minimaal zwemdiploma B. Een racefiets is leuk, maar zeker niet nodig! Een goede helm wel, want na de clinics zal het tempo op de fiets een stuk hoger liggen.

De afsluitende triatlon die zich op vrijdagavond 28 juni afspeelt rond het meer van Luna zal starten om 19.00 (8 t/m 10 jaar) of om 19:15 (11 t/m 16 jaar). Om 19:30 uur zal een laatste start zijn met jeugd die al lid is van een triathlonvereniging. Wil je alleen meedoen met de wedstrijd? Dat kan ook, inschrijven kun je dan methttps://www.eventbrite.com/e/registratie-wedstrijd-jeugdtriathlon-2019-dtc-heerhugowaard-58487597980

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *