Historie en visie

De geschiedenis van DTC gaat terug naar het jaar 1990. De oprichting vond plaats in december van dat jaar.  Een aantal enthousiaste triatleten zochten zwemwater en vonden dat in het toenmalige zwembad de Horst in Heerhugowaard. Al snel breidde het trainingsaanbod zich uit met een loop- en schaatstraining. Vervolgens werden daar een fiets- en combitraining aan toegevoegd. 

Inmiddels is DTC één van de grootste verenigingen van Nederland en heeft het ruim 210 leden en diverse commissies.  Dankzij het gevarieerde trainingsaanbod en diverse cursussen en wedstrijden die de club door en voor (nieuwe) leden organiseert bestaat de club nu ruim 28 jaar en bloeit het volop!

VISIE DTC

DTC is een triatlonvereniging voor Heerhugowaard en omgeving, met een breed aanbod van trainingen en wedstrijden. DTC promoot de combiduursporten die gerelateerd zijn aan de triatlonsport, is financieel gezond en wordt bestuurd door enthousiaste en capabele bestuurders. 

In het trainings- en wedstrijdaanbod wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus binnen de vereniging. De trainingen zijn inhoudelijk van een goede kwaliteit, worden gegeven door enthousiaste en goed opgeleide trainers en worden gekenmerkt door een prettige sfeer.

De verschillende activiteiten en evenementen passen binnen het beleid en visie van de vereniging en worden georganiseerd door sterke, enthousiaste en actieve activiteitencommissies, ondersteund door voldoende vrijwilligers. De vereniging biedt hierbij een veilige omgeving waarbinnen iedereen op zijn of haar eigen niveau  persoonlijke  wensen, dromen  en ambities  kan en mag waarmaken.

DTC tijdens het 25 jarig bestaan in 2015