Uitlsag 5 km op de baan 30 januari 2019

Nadat op 23 januari deze wedstrijd was afgelast vanwege een bevroren atletiekbaan werd op 30 januari een nieuwe poging gedaan. De weersvoorspelling was goed maar toch werden we nog verrast door een fikse sneeuwbui. Desondanks waren er toch weer 30 atleten die de strijd aangingen.

Na de start om half acht precies ontspon zich een mooie strijd om de 1e plaats. Michael Krijnen en Folkert Brolsma maakten er een mooie wedstrijd van maar uiteindelijk was het toch Michael die als 1e eindigde in 18,41 met kort daarachter Folkert in 18,50. Op de derde plaats in het DTC klassement eindigde Ruud Kuipers in 20,15.

Bij de dames was Laura Hak veruit de snelste in een prima tijd van 21,15 en werd daarmee 8e in het eindklassement. Op de 2e plaats Silvia de Reus-Stoop in 24,24 met op haar hielen Carla Aalders in 24,49 op de 3e plaats. Van de 5 deelnemers van Zwefilo was Alan Simmonds de snelste in 19,32.
Voor de winnaars waren er nog mooie prijsjes en voor alle deelnemers nog een pakje Kramer zuurkool. Lekkere winterkost bij dit winterweer.

Met dan dank aan Arie en Geertje voor de puntentelling.
Namens de wedstrijdcommissie, Ad Beers

Mooie wedstrijd in winterse omstandigheden