Bij het Totaalklassement zit iedereen in 2015 in één grote groep. Bij multisportwedstrijden krijgt de winnaar 60 punten, de tweede 1 minder, de derde 2 minder enz.
Bij singlesportwedstrijden krijgt de winnaar 50 punten, de tweede 1 minder, de derde 2 minder enz.
De 5 prestaties, waar iemand de meeste punten mee heeft behaald tellen mee voor het  eindklassement. De overige deelnames worden beloond met een bonus van 2 punten.

Hier 2015_12_21_Totaalklassement vind je het Totaalklassement.
Er zijn twee nieuwe kolommen toegevoegd waardoor heel eenvoudig zichtbaar is wie de stijgers en dalers zijn ten opzichte van de vorige uitgave van het klassement.

De hoogst geëindigde man en vrouw in het totaalklassement wordt aan het eind van het circuitseizoen uitgeroepen tot winnaar en winnares van het wedstrijdcircuit.

Bij de indeling van de groepen voor 2016 zal de eindstand van dit Totaalklassement gebruikt worden
Bij de groepsindeling voor 2015 zijn de eerste 15 mensen van deze lijst in groep 1 geplaatst, de volgende 15 in groep 2 enz.
Groep 4 is de restgroep geworden. Hier zijn nieuwe leden in geplaatst en de mensen die vorig jaar maar aan heel weinig wedstrijden hebben deelgenomen.

Uiteraard wordt deze werkwijze aan het eind van 2015 geëvalueerd en kunnen er voor 2016 aanpassingen van deze manier van indelen plaats vinden