Op een schitterende zondagmorgen werd door Zwefilo de Run-Bike-Run-Bike-Run georganiseerd in het Waarland. Het startpunt was weer zoals we al jaren gewend zijn bij de fam. van Stralen aan de Schaapskuilweg te Waarland. Ze hadden alles weer prima geregeld. Er lagen splinternieuwe standaards voor de racefietsen die voor de 1e keer gebruikt werden. Heel mooi gemaakt door een actief lid van Zwefilo. Klasse hoor. Mede door het mooie weer was er een hele grote opkomst van leden van Zwefilo en DTC inclusief een aantal deelnemers aan de Zwefilo Clinic en van 3 DTC Zomercursisten.
Totaal waren 48 deelnemers waarvan 24 van Zwefilo en 24 van DTC. Mooi verdeeld dus. Maar wel met dien verstande dat er bij DTC een aantal trouwe deelnemers op fietsvakantie waren naar Spanje. Een groep naar Calpe en een groep naar Mallorco. Daarvan hadden er anders zeker een stuk of acht meegedaan.

Om half 10 werd het startsein gegeven voor de 1e run over ca. 2 km. Daarna wisselen en op de fiets naar het 1e rondje fietsen van ca. 10 km. Daarna weer 2 km lopen, 10 km fietsen en tot slot de laatste 2 km lopen. Er ontspon zich een mooie strijd om de ereplaatsen bij de heren en de dames. Maar al snel werd duidelijk dat Michael Krijnen deze dag veruit de snelste deelnemer was. Hij finishte net niet binnen een uur maar in een knappe eindtijd van 1 uur en 2 seconden pakte hij de overwinning. De strijd om de 2e en 3e plaats ging tussen Bob van Walsum en Niels Hoek van Zwefilo. Maar in de laatste loopserie wist Bob toch het verschil te maken en net iets eerder te finishen in 1:02:13 en bleef hij Niels keurig 15 seconden voor.
Bij de dames was het Kim Albracht, nu lid van Zwefilo, die keurig op de 19e plaats de snelste dame werd in 1:09:14. Silvia de Reus-Stoop werd 2e dame op de 23e plaats in 1:10:08 en derde dame werd Yoni Pronk van Zwefilo op de 26e plaats in 1:10:48.

Dan deed er deze keer 1 duo mee en dat waren Eduard Borst als fietser en Ad Beers als loper die samen een mooie tijd wisten neer te zetten van 1:08:33.

Voor de DTC zomercursisten en de Zwefilo Clinic deelnemers was het natuurlijk extra spannend om aan de start te staan maar zij hebben het allemaal keurig gedaan en zijn allemaal gefinisht.
Dat belooft dus wat voor de komende 1/8 triathlons van DTC en Zwefilo.

Na afloop was er weer een heerlijke brunch met allerlei lekkere broodjes, koekjes, drinken etc. Heerlijk allemaal en heel gezellig zo met beide verenigingen. Namens DTC werd de familie van Stralen hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en de goede zorgen en werd ze als dank een mooi boeket bloemen overhandigd. Dat vonden ze erg leuk.
Natuurlijk ook Zwefilo en de vrijwilligers bedankt voor hun inzet bij dit geslaagde evenement.

Hier volgt dan de volledige uitslag met de punten die door de DTC leden werden behaald: Uitslag Run-Bike-Run-Bike-Run Waarland

Namens de wedstrijdcommissie,
Ad Beers

Uitslag Run-Bike-Run-Bike-Run in Waarland op zondag 6 mei 2018