Donderdagavond 29 juni was het een gezellige drukte op het grasveld bij het meer in het Geestmerambacht. Maar liefst 42 deelnemers waren aanwezig om deel te nemen aan de zwemwedstrijd over ca. 1,2 km. Van DTC 30 leden, van Zwefilo 11 leden en er was 1 gastzwemmer.

In tegenstelling tot vorig jaar met storm en regen was het weer deze keer prima met een rustig meer en een redelijke temperatuur, zowel in het water als boven het water. Zowel voor de zwemmers als de helpers waren het dus aangename omstandigheden voor een mooie en spannende wedstrijd.

Om 19.15 werd het startsein gegeven en gingen de zwemmers er rap vandoor. Onder de veilige begeleiding van 2 kanoërs en de reddingsbrigade ontspon zich aan de kop van het veld een mooie strijd om de 1e plaats. Er lagen 3 man op kop en na een spannende eindsprint was het Ronald Hauwert van Zwefilo die als 1e aantikte in 13,27. Michael Krijnen werd op 1 seconde 2e en direct daarna op 1 seconde Mathijs Kunzel als 3e. Na een kleine minuut finishte Edwin Heibloem als 4e en volgde in rap tempo de rest van het deelnemersveld. Voor onze tijdschrijvers was het ook even flink aanpoten.

Bij de dames won Marion Visser in 16,04, werd Eline Lute-Kuin 2e en Dagmar Krijnen 3e. Al met al was het weer een mooie wedstrijd en tikte Her onder luid applaus als laatste aan waarna hij moe maar voldaan door 3 man uit het water werd getild.

Zie de uitslag: Uitslag 1200-m-zwemmen-29 juni2017-Geestmerambacht

Dank aan onze vrijwilligers, de kanoërs en de reddingsbrigade.

Namens de wedstrijdcommissie,
Ad Beers

Uitslag Zwemwedstrijd 1,2 km Geestmerambacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *