Afgelopen zondag 30 april vond in Arnhem de opening van het triathlonseizoen plaats. Op deze Super Sunday begonnen de Teamcompetities Triathlon aan hun eerste wedstrijd van de in totaal vijf wedstrijden tussen april en september.

De competitie vind plaats op vijf niveaus: Eredivisie, 1e Divisie, 2e Divisie, 3e Divisie en 4e Divisie bij zowel de dames als heren. In elke divisie strijden onderling 20 tot 24 teams om de ereplaatsen. Elk team start met 4 atleten aan een wedstrijd. In de divisies gaan Individuele strijd en teamprestaties hand in hand.

In Arnhem begonnen alle divisies aan hun eerste wedstrijd een zgn. Teamtriathlon; gezamenlijk diende elke team een sprinttriathlon af te leggen d.w.z. 500m zwemmen als team, vervolgens 20 km fietsen en afsluitend 5 km hardlopen. De tijd van de derde atleet van het team bepaald de eindtijd. Maar liefst meer dan 1000 atleten kwamen deze dag in actie

Voor DTC kwamen die dag 2 damesteams en 2 herenteams in actie. Het 3e Divisie DTC herenteam begon om half twaalf onder prachtige weersomstandigheden aan hun wedstrijd. Na 1h07 minuten passeerden zij de finish en dat leverde uiteindelijk een 19e plaats op van de in totaal 23 teams in de 3e Divisie.

De DTC dames in de 2e Divisie gingen de strijd aan met 24 andere teams. Gezamenlijk kwamen de dames als 23ste over de finish. De DTC dames in de 1e Divisie gingen tot het uiterste, in deze sterk bezette divisie kwamen Talisa van der Fluit, Danielle van der Meulen, Juliette Mensink en Brenda Zwarthoek tot een 15e plaats in 1.09.50.

Als laatste die dag kwam het naar de 1e divisie gepromoveerde DTC herenteam aan de start. Met een zo sterk mogelijke opstelling was de opdracht om de eerste wedstrijd een zo goed mogelijke klassering te noteren. Peter Johan Dillo, Michael Krijnen, Joris de Boer en Ruud Kuipers zette een knappe tijd neer van 57.53 minuten. Lange tijd leek dit goed voor een top tien klassering maar uiteindelijk werd dit een 12e plaats.

Dat in deze competitie alle teams aan elkaar gewaagd zijn blijkt wel uit het feit dat plaats 7 tot en met 12 binnen 40 seconden van elkaar zijn geeindigd. Dit belooft nog een hete strijd te worden gedurende het komende triathlonseizoen. De opzet van deze Super Sunday bleek uiteindelijk een zeer geslaagde zet van de NTB, het weer werkte uiteindelijk daar ook flink aan mee. Kortom allemaal blijde gezichten die voldaan weer huiswaarts keerden na een bijzonder geslaagde triathlondag!

Groet Hans Bader, teamcaptain DTC herenteam 1e Divisie

Triathlon als teamsport: het kan in de teamcompetities! Vier niveaus, voor elk wat wils. Snel, spectaculair en elk jaar mooier.

Of je nu meedoet in de 3eDivisie, of strijdt voor het landskampioenschap in de Eredivisie: beleef het met je teamgenoten, de hele vereniging en jullie fans.

Vijf competitiewedstrijden tussen april en september, verspreid over heel Nederland. Promotie, degradatie en kampioensfeesten

Super Sunday Teamcompetities
Getagd op: