Wil jij graag een keer een triatlon proberen? Vanaf 24 april heb je de kans om de 6-weken durende zomercursus “Start to triatlon” te volgen bij triathlonvereniging DTC in Heerhugowaard. Als je een sportieve uitdaging aan wilt gaan en eens een (combi-)wedstrijdje wilt uitproberen, dan kun je met deze cursus een goede basis leggen met de hulp van ervaren trainers. De cursus wordt afgesloten met de “Stad van de Zon-triatlon” op woensdagavond 7 juni. Het is een echte triatlonwedstrijd die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

 

Met één keer per week een training voor het zwemmen, fietsen en lopen, word je onder deskundige leiding voorbereid om deze 1/8 triatlon te volbrengen. Dat blijkt al 15 jaar een succes te zijn. Naast de afzonderlijke trainingen op de drie onderdelen is er ook de gelegenheid om met een combi-training mee te doen, waarbij bijvoorbeeld de overgang van fietsen naar lopen geoefend kan worden.

De cursus wordt ingeleid met een informatieavond op maandag 24 april a.s. om 19.30 uur in het gebouw van het Clusius College aan de Deimoslaan 11, in Heerhugowaard. Daar wordt je alles verteld over de inhoud van de trainingen. Alle vragen die je hebt kunnen op deze avond beantwoord worden. De hele cursus kost slechts 50 euro (30 euro voor DTC single-/duo-leden). Daarvoor kun je de trainingen volgen en deelnemen aan het clubkampioenschap van DTC. Je ontvangt na afloop van deze 1/8 “Stad van de Zon-triatlon” een leuke attentie.

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Atleten die al langer bezig zijn en zich ten doel stellen hun persoonlijke prestaties te verbeteren, maar ook de “gewone” sporter die niet zo competitief is ingesteld, maar wel zijn eigen grenzen wil verleggen.

Plezier in de sport en gezelligheid onder elkaar staat bij triatlonvereniging DTC uit Heerhugowaard hoog in het vaandel. Een ieder presteert op zijn of haar niveau. Wij hebben leden uit een brede leeftijdsklasse, variërend van 5 tot 80 jaar. De cursus is laagdrempelig, en men zal zich snel thuis voelen bij een club waar men respect heeft voor elke sportieve prestatie.

 

Ga jij ( of je buurman, vriendin of collega) de uitdaging aan? Geef je dan op voor de DTC Zomercursus bij Marion Visser door een mail te sturen naar: 1968.visser@quicknet.nl

Informatie over de Stad van de Zon-triatlon zelf is te vinden op www.triathlonheerhugowaard.nl

Inschrijving voor DTC zomercursus “Start to triatlon” is open!