Na de Winterduathlon op 22 januari is op 25 januari 2017 alweer de 2e circuitwedstrijd van het seizoen gehouden. Op een mooie woensdagavond kwamen 25 deelnemers aan de start. Daarvan waren 24 leden van DTC en één gastloper van buitenlandse komaf. DTC heeft zich tijdelijk ontfermd over een asielzoeker uit Eritrea. Zijn naam is Meseret Gebryhewet en op de training hadden we al gezien dat hij hard kon lopen.

Om precies half acht floot Cees Luttikhuizen de deelnemers weg en er ontstond een spannende race. Aan kop werd al snel duidelijk dat de strijd om de eerste plaats zou gaan tussen Meseret en Michel Krijnen. Halfweg de race nam Meseret de kop over van Michel en bleef weg. Hij kwam in een mooie tijd van 17 minuten en 30 seconden over de streep en Michel volgde knap op 20 seconden op de 2e plek. Daarna was het Her Tesselaar die na een sterk gelopen race in 18.36 op de derde plaats eindigde.

De eerste vrouw in het klassement was Eline Lute-Kuin in een mooie tijd van 20.37 op een tiende plek.

Bijgevoegd de complete uitslag (herziene versie) met de punten die behaald zijn in de diverse groepsklassementen.

2017-01-25 5-km-loop-op-de-baan

Namens de wedstrijdcommissie, Ad Beers

Uitslag lopen 5 km baan Hera
Getagd op: