DTC Winterduathlon

 

De loop-schaatswedstrijd, die jaarlijks in november plaatsvindt, is vanwege (organisatorische en financiële omstandigheden) verplaatst naar zondagmiddag 22 januari. Het was een lastige beslissing, maar het organisatiecomité gaat er vol voor om weer een prachtig evenement neer zetten.

Het wordt alweer voor het 19e achtereenvolgende jaar dat de “Winterduatlon Alkmaar” georganiseerd. Het combiduursport evenement dat schaatsen en hardlopen met elkaar verbindt. Dit jaar zal er wederom worden gelopen in de Egmondermeer met haar prachtig slingerende dijkweggetjes. Vervolgens wordt er geschaatst op kunstijsbaan “De Meent”. De Meent is, dankzij een enorme verbouwing een uitstekend toneel voor dit evenement.

Welke afstanden?

Iedereen kan individueel- óf als duo meedoen aan de duathlon. Er kan een keuze worden gemaakt tussen een hele óf een halve afstand. Voor de halve afstand betekent dit 5,5 km hardlopen en 25 ronden ( 10 km ) schaatsen, speciaal voor de jongere of minder getrainde deelnemers. Voor de sporters met de wat langere adem is er de hele afstand die gaat over 11 km lopen en 50 ronden (20 km) schaatsen. Met zowel (recreatieve) sporters uit de regio als sporters andere provincies hoopt de organisatie weer een gemêleerd gezelschap aan de start te mogen ontvangen.

Start en finish

De start van het looponderdeel zal om 14.15 uur plaatsvinden bij het parkeerterrein voor de ijsbaan. Ongeveer twee uur en 15 minuten later zal de laatste finisher binnen zijn en zijn/ haar presentje in ontvangst nemen. De finish vindt dit jaar dus weer op de ijsbaan plaats nadat het schaatsonderdeel is afgerond.

De schaatsduathlon in Alkmaar is tevens de eerste wedstrijd in een serie van drie wintertri( du) athlons op rij. Op 5 maart vindt in Groningen het NK plaats en op 25 maart wordt in Twente het winterseizoen voor tri- of duatleten afgesloten. De wedstrijd in Alkmaar kan dus worden gezien als een mooie wedstrijd in voorbereiding op de volgende twee triathlons.

Voorinschrijving

Wil jij meedoen? Of wil je samen met je sportmaatje meedoen? Deelname is alleen mogelijk door voorinschrijving via www.NTBinschrijvingen.nl. En vol = vol. Wees er dus op tijd bij!

start-lopendiverse-treintjeseen-of-twee-ronden-lopen

 

Winterduathlon Alkmaar verplaatst naar zondag 22 januari ’17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *