In Memoriam

Siem Tesselaar

25 april 1951   26 juli 2016

 

Het is bijna niet te begrijpen dat we op 26 juli het bericht ontvingen dat ons clublid Siem er niet meer is.

Siem zullen we blijven herinneren als een sportman in hart en nieren. Door zijn broer Her, is Siem indertijd geënthousiasmeerd voor de schaatstrainingen van onze club. Zoals velen hem kennen, kon Siem op de ijsbaan behalve leergierig ook heel gedreven zijn. Oefeningen deed hij het liefst op volle snelheid. Zijn beheersing van de techniek en zijn snelheid maakte hem voor velen van ons onnavolgbaar.

Naast het schaatsen had Siem ook liefde voor het hardlopen en fietsen. Op zondagmorgen was hij regelmatig in Schoorl te vinden bij de loopgroep. Fietsen deed hij vaak met het Verzetje uit Heerhugowaard Noord of werd hij op een doordeweekse dag gesignaleerd op de Noord-Hollandse polderwegen. Van zijn nieuwe fiets genoot hij met volle teugen. Samen met diverse DTC-leden ging hij in het voorjaar graag mee met een fietsreis naar een zuidelijk, zonnig land. Mallorca, Riccione, Andalusië of naar de Algarve? Siem was, samen met zijn broer Her, altijd van de partij! De laatste jaren had hij zelfs de regie van de fietsreis in handen. Eenmaal ter plaatse was niets gek genoeg voor Siem. Lange etappes werden gevolgd door nog een duurloopje en ’s avonds werd er in de plaatselijke cafetaria nog lang nagepraat over de belevenissen van de dag.

Alle trainingen wierpen zijn vruchten af want tijdens de wintertriatlons en duatlons behaalde Siem diverse ereplaatsen in zijn leeftijdscategorie. De zomerse variant van de triatlon heeft Siem kort geprobeerd, maar het zwemonderdeel liet hij uiteindelijk liever aan zich voorbij gaan. Het vloeibare water was niet helemaal zijn ding…

Een aantal jaren geleden is Siem lid geworden van de commissie die het wedstrijdcircuit van DTC organiseert. Hij wilde namelijk ook iets terug doen voor zijn club. In dit team zorgde hij o.a. voor de begeleiding, de puntentelling en zette hij de uitslagen van de wedstrijden razendsnel op de website. Want handig met de pc was hij zeker. Dit alles deed hij naast zijn werk op het Willem Bleau, waar hij als bevlogen natuurkunde docent werkte, naast zijn sport en het gezinsleven.

En dan plots, juist op het moment dat hij van zijn pensioen zou gaan genieten gebeurt dit….

Siem, wat zullen we je sportiviteit, je humor, je inzet en aanwezigheid missen!

 

Wij wensen je vrouw Geertje, dochter Saskia en zoon Martijn en Li en kleinkind Eva ontzettend veel sterkte met dit verlies.

 

Siem Tesselaar kaart – binnenzijde Siem Tesselaar kaart – voorzijde

Siem Tesselaar kaart – voorzijde

Clublid Siem Tesselaar In Memoriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *