Aankondiging officialcursussen juli – september

De triathlonsport zit in de lift, steeds meer mensen ontdekken de sport. Dit heeft als gevolg dat er ook steeds meer wedstrijden bij komen, geweldig nieuws natuurlijk! Maar om het sportieve en veilige verloop van al deze wedstrijden te waarborgen zijn er voldoende officials nodig.

De opleiding tot official bestaat uit het bijwonen van een informatiebijeenkomst met de duur van 1 dagdeel (+/- 3,5 uur). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens deze bijeenkomst worden de volgende punten doorgenomen:

• Uitleg over de regels en toepassing van de regels
• Uitleg over de organisatie van het officialkorps
• Uitleg over verschillende wedstrijdvormen
• Uitleg over de diverse aspecten van een wedstrijddag
• Uitleg over de begeleiding van beginnende officials

De cursussen worden bij voldoende deelname (minimaal 6 personen) gehouden in het “Huis van de Sport” in Nieuwegein, maar kunnen evt. ook in de regio plaatsvinden.

Onder voorbehoud staan nu de volgende cursusdata gepland:

– 16 juli
– 13 augustus
– 24 september

Belangstelling? Stuur een mailtje met je persoonlijke gegevens (naam, adres, woonplaats, geboortedatum) en datumvoorkeur naar officials@triathlonbond.nl. Dan houden we je op de hoogte van de planning en locaties. Via dit mailadres is indien gewenst ook aanvullende informatie op te vragen.

Organisaties die een cursus willen organiseren kunnen zich eveneens op bovenstaande e-mailadres melden. Er wordt dan op korte termijn contact opgenomen door een van de trainers van de basiscursus.

Na het volgen van een officialcursus kan een cursist aan de slag als basisofficial,
hierna is doorgroei naar andere functies mogelijk. Doorgroeien kan na ongeveer 2 jaar als basisofficial, voor (ex-) atleten is het echter mogelijk om sneller door te groeien.

Aankondiging Officialcursussen
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *