DTC- leden succesvol op NK Wintertriathlon in Groningen!
EJenE

Op zaterdag 5 maart werd onder prima omstandigheden de Wintertriathlon van Groningen gehouden. De weergoden waren deze dag de deelnemers goed gezind. De zon scheen en er stond weinig wind. Op de kwartafstand stond het Nederlands Kampioenschap op het spel.

Dat DTC-ers op de Wintertriathlon altijd goed scoren was bekend maar deze keer ging het toch wel supergoed!

Bij de dames ging Eline Lute-Kuin na een mooie strijd met de hoogste eer strijken en werd nr. 1 en dus Nederlands Kampioen. Een topprestatie van Eline. Haar tijd was 2:43:11.

De heren konden dus niet achterblijven. Daar ging Erik-Jan Spijkerman er als een speer vandoor en wist Robert Beute van zijn 5e titel af te houden. Erik-Jan werd verdiend winnaar en dus ook Nederlands Kampioen. Wederom een topprestatie! Zijn tijd was 2:19:31.

Maar daar bleef het niet bij. Bij de heren 60+ werd Her Tesselaar op overtuigende wijze Nederlands Kampioen. Een prestatie van formaat. Zijn tijd was 2:45:43.

Siem Tesselaar deed mee bij de heren 65+ en werd op verdienstelijke wijze 3e, dus ook een medaille. Zijn tijd was 3:07:24.

Zelf deed ik ook mee bij de heren 60+ en heb de wedstrijd prima kunnen volbrengen. Mijn eindtijd was 3:31:37.

Op de sprintafstand ging Jeroen Lute met de overwinning aan de haal. Ook dus grote klasse. Zijn tijd was 1:17:40. Hier stond echter geen NK-titel op het spel.

Kortom, DTC heeft weer goed van zich laten spreken met deze successen in Groningen.
Klik hier voor een videoverslag.

Een sportieve groet van Ad Beers

3 DTC-ers Nederlands kampioen!