Afgelopen zaterdag was er na de successen van de Duathlon en Wintertriatlon van Assen,  nog een DTC feestje tijdens het NK Crossduathlon in Valkenburg aan de Geul. Op een zwaar selectief parcours met veel hoogteverschillen (totaal ongeveer 780 hoogtemeters) behaalde Rens Sterk in de categorie H45 zijn eerste NK medaille: zilver in 1.47.20 uur (17e overall). Michael Krijnen won in deze categorie in 1.42.04 (9e overall). Hans Bader pakte zijn eerste NK titel bij de H50 in 1.42.15 (10e overall).

Het looprondje was 2.5 km lang met daarin een klim van 450 meter lengte en een gemiddeld stijgingspercentage van 10.7 % en maximaal 20% de zgn. Lijkenweg bij Vilt (hoe toepasselijk!). Eerst diende deze tweemaal afgelegd te worden en vervolgens volgde 4 rondjes op de MTB van 5,6 km elk (totaal 22km). Daarna sloot men af met nog eenmaal het looprondje van 2.5 km.

Uitermate zachte weersomstandigheden, 19 graden Celsius met soms nog een zonnetje. In alle opzichten een topdag dus!

Na WT en duathlon Assen, nu ook op NK Crossduathlon succes voor DTC-ers
Getagd op: