Jubileum Estafette “Rondje Heerhugowaard”

In de mist stonden in de ochtend van 1 november negen teams en één individuele deelnemer klaar onderaan de brug “de Krul” die over de N242 kronkelt. Zij waren klaar voor de start van de 33 km lange ronde die zij in estafettevorm moesten afleggen. De ronde ging om Heerhugowaard, de thuisbasis van DTC, heen. De sfeer zat er vanaf het eerste begin al goed in, want de medefietsers zorgden wel voor de nodige afleiding en gezelschap, terwijl de loper zich in het zweet rende. In sommige groepjes werd er na 800 meter gewisseld van loper en in andere groepjes werd een andere de tactiek gebruikt. Sommige wisselden om de 10 minuten op en anderen om de 5 km.

Na 14 km stond er op de Berkmeerdijk, bij de fam. van Stralen een versnapering voor de deelnemers klaar. Bij die post hoorden de vrijwilligers de groepen in de verte aankomen, want ze konden ze niet zien. Daarvoor was het te mistig. Dat gaf een bijzondere sfeer aan het geheel. De dijk was volledig gehuld in kleine waterdruppeltjes. Na de post volgden er nog 19 kilometer langs de Oostdijk, Huygendijk en door het park van Luna om tot slot weer bij de Krul te eindigen.

Bij de finish stond de klok op 2 uur en 9 minuten toen het eerste groepje fietsers de welverdiende appeltaart bereikte. Het waren Cees en Ina Scherpenzeel samen met Co en Riet Zut. Zij hadden de route met plezier op de fiets volbracht. Met de mistdruppels op de bril genoten zij van een heerlijk bakkie koffie en thee. Niet ver daarachter volgde al het snelste estafette team. Dit waren Nils Kaan, Peter de Boer, Rico Honselaar en René Hol. In 2 uur en 20 minuten raffelde deze Kwakkelaars ( zo noemde zij zichzelf) de ronde af. Maar zo kwakkelend ging het dus niet, want met een gemiddelde loopsnelheid van ruim 14 km/uur zetten zij een toptijd neer. Vincent Broekkamp volbracht de ronde helemaal in zijn eentje. Hij was in training voor de marathon en beschouwde dit als een mooie training. Een knappe prestatie ( 2 u 44 minuten)! Na 3 uur en 5 minuten waren alle teams binnen en kon iedereen tevreden terugkijken.  Klik hier voor de Estafette tijden

Het was een geslaagde activiteit t.b.v. het 25 jarig jubileum van DTC en krijgt misschien een vervolg!

 

Estafetteloop, een fantastisch evenement! ( + foto’s)