Een fantastische ervaring en leuk initiatief, om “gewoon” in het Geestmerambacht een hele triatlon te doen met elkaar. En het is zeker voor herhaling vatbaar. Dit waren de reacties van de deelnemers na afloop. Ruud Voerman en Bert Jan Moll kwamen enkele maanden geleden op het idee om een laagdrempelige HELE te doen. En deze eerste editie was een succes.

 

Zie hieronder de foto’s: om 7.00 uur ’s morgens stonden er 9 zwemmers klaar voor 3,8 km zwemmen ( of minder). Daarna stapten 9 fietsers op de fiets voor 180 km + ploegleider Vincent Broekkamp in de volgauto. En tot slot waren 12 lopers die 8 rondjes of minder rondom het GMA liepen. De meesten hielden het overigens na 2 of 3 ronden voor gezien…;) Volgend jaar weer een stapje verder misschien!

20150815_070123

20150815_154232

 

 

 

Beste DTC’ers,

Wie heeft er niet altijd al aan een heuse HELE triatlon willen deelnemen!?

Wat is de bedoeling?

We doen een klassieke hele triathlon, met andere woorden: 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Het parcours bestaat uit zwemmen in het Geestmerambacht ( we starten gezamenlijk), na aankomst van de laatste springen we gezamenlijk op de fiets, we rijden als groep en trachten 30 km gem. te rijden, niet harder of zachter, zodat iedereen kan volgen en de sterke doen wat meer kopwerk. We fietsen 1 rondje Markermeer of 2 rondjes in de kop van Noord Holland(ntb). Lopen bestaat uit een # aantal ronden in het Geestmerambacht. Het parcours is vooraf wel bepaalt maar niet uitgezet of afgezet, dit gebeurt dus over de gewone openbare weg waarbij we verkeerslichten trachten te vermijden. Lopen doet iedereen weliswaar voor zich, maar we zouden wel kunnen afspreken dat enkele deelnemers samen lopen en gaan voor een gemiddelde van 6 min per km.

Het is een evenement in de geest van de eerste hele triathlon ooit georganiseerd, die van Hawaii 1978. Gewoon starten en kijken wat je lichaam aan kan. Zwemmen, fietsen en lopen.

Wat is het niet?

Dit evenement is geen wedstrijd, maar een triathlon ervaring toer. Natuurlijk is er een deelnemer die als eerste zal finishen, maar er is geen prijzengeld of zelfs maar een beker te winnen. Je doet een hele triatlon voor jezelf

Er zijn vast DTC’s die komen kijken in het Geestmerambacht, die zouden kunnen afspreken eens een rondje met de lopers mee te fietsen en de BBQ met bier vast klaar te zetten voor de goede afloop;).

Belangrijke informatie over dit evenement

De triathlon ervaring toer is geen officiële DTC clubactiviteit, het is geen wedstrijd en je doet het op eigen risico. Leuk is het wel!

De triathlon ervaring toer is op zaterdag 15 augustus. Alleen leden van DTC zijn welkom. De deelnemers gaan vroeg van start, om 07.00 uur ‘s ochtends. Finishen kan tot 21.00 uur. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun verzorging. Verzorging door begeleiders/coaches is toegestaan. De organisatie stelt hiervoor langs het fietsparcours een coachpost beschikbaar. Er zijn geen verkeersregelaars aanwezig. Deelnemers zijn dus zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid!

Wij willen graag weten of er behoefte is aan dit evenement en verzoeken je bij interesse ons z.s.m. dit te laten weten via de mail.

Namens de initiatiefnemers,

Bert-Jan Moll (bjmoll@planet.nl)

Ruud Voerman (sporties@live.nl)

 

Hele triatlon in onze achtertuin, voor herhaling vatbaar!
Getagd op: