Meiden Eredivisie Amsterdam juni 2015

Op zaterdag 27 juni waren de 2e divisieteams in Stiens ( Friesland) voor hun derde wedstrijd present. Zowel de mannen als de vrouwen hebben uitstekende prestaties behaald. De dames eindigden met Kim, Dagmar, Juliette en Cora op een prachtige 6e plaats. Bij de mannen streden Peter Johan, Michael Krijnen, Jan Blokland en Peter Borst op de 1/8 triatlon en behaalden een keurige 7e plaats. Het had nog mooier kunnen zijn, helaas kreeg Michael een DSQ. In het algemeen klassement staan de teams nu 8e en 9e. Dat smaakt naar meer!

De wedstrijden volgen elkaar nu snel op. In Nijeveen werd op zaterdag 13 juni in de 2e Divisie gestreden om de punten. Het DTC herenteam, met Ruud Kuipers, Bob van Walsum en Vincent Broekkamp eindigden als 14e, vlak achter het Zwefilo-team. Helaas ontbraken Hans Bader en Mark Overtoom vanwege een onfortuinlijke val van de fiets eerder deze week, waardoor zij met z’n drieën de club vertegenwoordigden. Toch verweerden de mannen zich prima!

Het 2e divisie dames team eindigde op een keurige 8e plek. In dit team deden Tamara Kruijsheer, Juliette Mensink, Daniëlle van der Meulen en Marion Visser mee.

De dames van het DTC- Eredivisieteam zijn op zondag 7 juni knap 9e geworden in Amsterdam. Het deelnemersveld is dit jaar weer sterker geworden en dus strijden zij voor elke seconde. Het team met Hanne Hofmans, Talisa van der Fluit en Tanya ten Velden gaven slechts iets meer dan een minuut toe op de nummers 8 in de 1/8 triatlon. Zij moesten de gehele wedstrijd bij elkaar blijven in deze teamtriathlon.

In Groningen zijn de heren van de twee 3e divisieteams aan het werk geweest. Het team met daarin Leon Huisman, Matthijs Wilgenhof, Ruud Voerman en Bert Jan Moll werden 17e en vlak daarachter eindigde op de 19e plaats het team met Johnny van Beers, Alexander Reddering, Vincent Broekkamp en Rene Bakker.  Zij hielden nog 9! teams achter zich. Een knappe prestatie dus van onze heren! 3eDivisie Triathlon

Op zondag 26 april hadden Koos, Michael, Ruud en Bob het 2e Divisie Triathlon circuit geopend met een teamtriathlon in Arnhem. Onder prima omstandigheden, droog met soms een klein zonnetje bij 15 graden, behaalden zij een uitstekende 6e plaats! Hans Bader heeft in de rol van teamcaptain op een hele andere wijze eens een triathlonwedstrijd beleefd. Hij  genoot van de prachtige teamprestatie en voelde dezelfde wedstrijdspanning die hij normaal ook heeft als hij zelf aan de start staat. Tactisch zat het allemaal goed in elkaar en zag Hans een geoliede machine over het parcours gaan. Met zwemmen en fietsen scoorden de mannen dan ook de 2e tijd. Na deze twee onderdelen lagen ze zelfs op een eerste plaats! Op het looponderdeelwerd het dan ook een spannende strijd om de podiumplaatsen, het lag allemaal heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk leverde het een zesde plek op in 59.23 minuten en dat was een uitstekend optimaal resultaat! Ook in deze divisie is de concurrentie sterk en van een hoog niveau. Dat beloofd nog wat voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is een sprinttriathlon in Nijeveen op 13 juni. Hier zullen Bob, Mark, Ruud en Hans aan de start staan.

De dames deden het in Arnhem ook uitstekend. Kim, Tamara, Daniëlle en Juliette behaalden een keurig 11e plaats.

Het triathlonseizoen is hierbij geopend!

Verenigingscompetitie in Stiens; 2e divisieteams doen het goed!
Getagd op: