Her Tesselaar wereldkampioen duathlon in de leeftijdscategorie 60-64! Zondag 7 september werd het wereldkampioenschap duathlon lange afstand gehouden in het Zwitserse Zofingen. Er moest eerst 10 km gelopen worden, vervolgens 150 km gefietst en ten slotte nog eens 30 km gelopen en dat ook nog in behoorlijk heuvelachtig terrein.

Powerman Zofingen

Hier http://www.powerman.ch/en/course-maps-streckenplaene vind je meer info over het parcours. Na het fietsen had Her alleen nog een Amerikaan voor zich en die wist hij tijdens het hardlopen te passeren. Her finishte in een tijd van 8:33:12. De volledige uitslag staat hier http://services.datasport.com/2014/tri/zofingen/RANG139.HTM .

Mark Overtoom was samen met Her naar Zwitserland afgereisd en deed mee in de categorie 40-44. Helaas kreeg hij tijdens het fietsen erg last van kramp, hetgeen hem naar eigen zeggen ongeveer een half uur tijd heeft gekost. Desondanks wist hij toch een 11e plaats in zijn leeftijdscategorie te bereiken door sterk terug te komen tijdens de laatste 30 km lopen. Ook hiervan kun je de uitslag bekijken http://services.datasport.com/2014/tri/zofingen/RANG139.HTM

Her Tesselaar wereldkampioen in Zofingen
Getagd op: